Zdrowie i kulinaria

Sałatka z matjasem w oleju rzepakowym
Składniki: 
  • filety śledziowe solone a'la Matjas w oleju rzepakowym SEKO SA
  • 3  marchewki
  • 3  ugotowane ziemniaki (w mundurkach)
  • 1 cebula
  • 3 korniszony
  • 3 łyżeczki musztardy
  • 3 łyżki majonezu
  • pieprz  biały mielony
Sposób przygotowania: 
  1. Marchew obraną gotujemy w lekko osolonej wodzie, studzimy i kroimy w kosteczkę.
  2. Ziemniaki gotujemy w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę.
  3. Jaja gotujemy na twardo, obieramy ze skorupki i również kroimy w kostkę.
  4. Cebulę obieramy z łupinki i kroimy w kostkę.
  5. Matjasa wyjmujemy z opakowania i lekko odsączamy z oleju (osuszamy go ręcznikiem papierowym ), kroimy w kostkę.
  6. Wszystkie składniki łączymy ze sobą.
  7. Na końcu doprawiamy i dodajemy musztardę i majonez.
  8. Wystarczy wymieszać i zostawić na 1-2 godzinki, by sałatka przeszła smakiem.
 
Przepis znajdziecie również na blogu "Różowa kuchnia"
Smacznego!