Śledzie z pomarańczą i orzechami
Składniki:
- Filety śledziowe lekko solone a'la Matjas SEKO 250 g
- 1 pomarańcz
- pół czerwonej cebuli
- garść rukoli
- 1 łyżka prażonych orzechów nerkowca
- 1 łyżka prażonych migdałów
- 1 łyżka soku z cytryny
- 1 łyżka oliwy
- pieprz
Sposób przygotowania:
Smacznego!
- Filety kroimy w krótkie paski.
- Pomarańczę filetujemy, kroimy w kostkę.
- Cebulę kroimy w cienkie piórka, przelewamy wrzątkiem na sicie. Mieszamy z pomarańczą i śledzikiem.
- Całość posypujemy rukolą, prażonymi orzechami i migdałami.
- Mieszamy dokładnie sok z cytryny z oliwą, dodajemy odrobinę pieprzu i gotowym dressingiem polewamy sałatkę.