Zdrowie i kulinaria

Śledź na marmoladzie cebulowej
Składniki: 
  • Beczka śledzi z olejem wiejskim 550 g SEKO
  • 2 czerwone cebule
  • 2 łyżki białego octu winnego
  • 1 łyżka masła
  • 1 łyżeczka cukru
  • szczypta soli
  • masło
  • 2 łyżki prażonych orzechów
Sposób przygotowania: 

Na patelni rozgrzewamy masło.
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na patelni.
Do cebuli dodajemy ocet, cukier, podgrzewamy do czasu, aż nadmiar płynu wyparuje.
Całość blendujemy do uzyskania gęstej marmolady, doprawiamy solą do smaku.

  1. Na talerzach rozkładamy po sporej łyżce marmolady, na której układamy zwinięte filety śledziowe.

Całość posypujemy prażonymi orzechami.

Smacznego!