Meksykańska sałatka ze śledziem
Składniki:
- Filety śledziowe lekko solone a'la Matjas w oleju 250 g SEKO
- 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
- 1 szklanka kukurydzy konserwowej
- 1 szklanka marchewki konserwowej
- 1 szklanka ciecierzycy konserwowej
- pół czerwonej cebuli
- mała papryczka chilli
- 2 łyżki oliwy z oliwek
- sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania:
Smacznego!
- Filety śledziowe kroimy w kostkę.
- Fasolę, kukurydzę, marchewkę i ciecierzycę odsączamy na sicie.
- Cebulę kroimy w drobną kostkę.
- Papryczkę chilli drobno siekamy, dodajemy do smaku wg uznania.
- Wszystkie składniki dokładnie łączymy, skrapaimy oliwą z oliwek, doprawiamy pieprzem. Gotowe!