Zdrowie i kulinaria

Meksykańska sałatka ze śledziem
Składniki: 
  • Filety śledziowe lekko solone a'la Matjas w oleju 250 g SEKO
  • 1 szklanka czerwonej fasoli konserwowej
  • 1 szklanka kukurydzy konserwowej
  • 1 szklanka marchewki konserwowej
  • 1 szklanka ciecierzycy konserwowej
  • pół czerwonej cebuli
  • mała papryczka chilli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • sól i pieprz do smaku
Sposób przygotowania: 
  1. Filety śledziowe kroimy w kostkę.
  2. Fasolę, kukurydzę, marchewkę i ciecierzycę odsączamy na sicie.
  3. Cebulę kroimy w drobną kostkę.
  4. Papryczkę chilli drobno siekamy, dodajemy do smaku wg uznania.
  5. Wszystkie składniki dokładnie łączymy, skrapaimy oliwą z oliwek, doprawiamy pieprzem. Gotowe! 
Smacznego!