Zdrowie i kulinaria

Grzanki z pastą łososiową
Składniki: 
  • Pasta łososiowa 80g SEKO
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1 jajko w koszulce
  • pieprz
  • sól
  • sok z cytryny
  • 1 bułka razowa
  • łyżka prażonego słonecznika
  • posiekany szczypiorek
Sposób przygotowania: 
  1. Bułkę rozkrajamy na pół, podpiekamy w piekarniku do zarumienienia.
  2. Rozkrajamy awokado, kroimy w cienkie plastry.
  3. Grzanki smarujemy Pastą łososiową SEKO.
  4. Jedną część obkładamy plastrami awokado, skrapiamy sokiem z cytryny, doprawiamy solą i pieprzem i całość posypujemy prażonym słonecznikiem.
  5. Na drugą grzankę nakładamy jajko w koszulce, lekko nakrajamy, posypujemy odrobiną soli, pieprzu i posiekanym szczypiorkiem.
Smacznego!