Zdrowie i kulinaria

Stół wigilijny to miejsce spotkań całej rodziny i przyjaciół podczas tych kilku najbardziej wyjątkowych dni w całym roku. To przy nim spożywamy dania, nad którymi napracowaliśmy się w pocie czoła, śpiewamy kolędy i wymieniamy się uśmiechami z najbliższymi.

Przy wyborze trunku należy kierować się własnymi preferencjami, ale warto również słuchać rad specjalistów.

Przygotowując dania z ryb stajemy przed dużym dylematem – jakich przypraw użyć, aby nie zdominować smaku mięsa, ale żeby go wydobyć i podkreślić.

Producenci kolorowych napojów prześcigają się w pomysłach na hasła reklamowe, które mają na celu przyciągnięcie klientów. Na co jednak warto zwrócić uwagę, aby nie dać się oszukać i kupić produkt, który spełni nasze oczekiwania?

Sól to nazwa zwyczajowa chlorku sodu, niezbędnego dla życia i utrzymania dobrego stanu zdrowia. Jest szeroko stosowana dla nadawania smaku produktom żywnościowym i w ich przechowywaniu. Ponadto jest naturalnym składnikiem wielu produktów.

 

Strony